dinsdag 20 december 2011

marsepein en speculaas: het recept

Met Sinterklaas en de kerstman in aantocht hebben we allemaal wel zin in iets zoets.
Daarom hebben de leerlingen van het 3de leerjaar, samen met de leerlingen van het 2de leerjaar lekkere marsepein en speculaas gemaakt. Eerst moesten ze een stappenplan ordenen, ingrediƫnten afwegen, en ten slotte het stappenplan uitvoeren.

Recept marsepein:
- 250 g poedersuiker
- 250 g amandelpoeder
- 1 eiwit
Suiker en amandelpoeder samen mengen en het eiwit eraan toevoegen.
1 uur laten rusten in de koelkast.

Recept speculaas:
- 500 g zelfrijzende bloem
- 350 g bruine suiker
- 250 g boter
- 2 eieren
- 2 eetlepels kaneel
Voeg alles ingrediƫnten in een kom en meng goed. Een uurtje of twee laten rusten.
Vervolgens het deeg uitrollen en vormpjes maken. 20 min. bakken op 170°C.

SMAKELIJK!

Geen opmerkingen: