dinsdag 27 oktober 2015

boerderijklassen: dag 2
We waren vandaag al vroeg uit de veren door enkele vroege vogels en de kraaiende haan. Eerst een stevig ontbijt om daarna onze boerderijtaken te kunnen volbrengen.
De eerste groep had vandaag de dierenobservatie en de tweede groep volgde het lesje groenten en fruit. In dit lesje hebben we over de onderdelen en de groei van groenten en fruit geleerd. We hebben een heerlijk vitaminendrankje gedronken en een lekkere groententaartje gemaakt.
Vervolgens was het al middag en heeft iedereen weer heerlijk en veel gegeten. Dan nog even tijd om de diertjes te verwennen en lekker te spelen.
In de namiddag gingen we met boerin Mieke op Akkerwandeling. We leerden het verschil tussen een weide en een akker, welke zeven stappen een boer uitvoert om gewassen te hebben … De wandeling eindigde met een bezoek aan de loonwerker. Dit is iemand die zijn machines uitleent aan de boeren. Zo hebben we een ma├»shakselaar en aardappelrooier van dichtbij gezien. Tot onze grote verrassing kwam boer Etienne ons ophalen met de kar en maakten we een leuk ritje.
Hoog tijd voor wat krachtvoer: een appel, een koekje en limonade, om daarna volop te spelen en te knuffelen.
Dan was het weer etenstijd en moesten we onze laatste boerderijtaken van de dag uitvoeren. De diertjes kregen eten en de hokken werden proper gemaakt.
Na een korte wasbeurt en een briefje schrijven, was iedereen super snel in dromenland. De boerderijlucht doet wonderen ;)

Mama's en papa's het internet op de boerderij is niet krachtig genoeg om de foto's online te zetten. We blijven proberen, als dit niet lukt zullen we dit thuis zo snel mogelijk doen. Maar wees gerust iedereen amuseert zich KEI goed!
1 opmerking:

razovski zei

Geweldige sfeer..... ;-)