dinsdag 17 oktober 2017

relaxatie - massage
Het verhaal:

Hier vlakbij is een bos, een prachtig bos. Midden in het bos staat een grote boom met een dikke stam en hele diepe wortels. Ken je die?
De boom had wel honderd takken. Daar was hij trots op, hij had er zijn leven lang voor gespaard.
Aan elke tak zaten wel honderd blaadjes. In de prachtigste kleuren groen. Daar was Boom trots op. Hij had er de hele zomer voor gespaard.Hij sprak met zichzelf af dat hij ze altijd vast zou houden.
Maar het werd herfst. De blaadjes werden nog mooier oranje, bruin en geel. Het begon te waaien. 
En te regenen. Het boompje dacht alleen maar: 'Vasthouden die prachtige blaadjes, vasthouden'. En ja hoor. Toen de bui afgelopen was had hij al zijn blaadjes nog. Hij was apetrots. 
Maar het was nog steeds herfst. En je weet wat er in de herfst altijd met blaadjes gebeurt. Ook bij dit boompje. Want oop een dag hoorde hij 'Oh, help help!'Een blaadje viel naar beneden. Boom wilde het vasthouden, maar het lukte niet. Hij was verdrietig. 
Maar wat voelde hij daar, precies op de plaats waar het blaadje eerst zat? Er begon iets te kriebelen. Was dat nou een nieuw knopje?
En weer hoorde hij 'Help help!' Een ander blaadje viel naar beneden. Boompwilde het vasthouden, maar het lukte niet. Weer was Boom verdrietig. 
Maar wat voelde hij weer, precies op de plaats waar het blaadje eerst zat?  Er begon iets te kriebelen. Oja, want steeds als er een blaadje afvalt, kan er een nieuw knopje komen!

En nu vielen alle blaadjes tegelijk.

En daarna voelde Boom allemaal nieuwe knopjes. Hij wist dat de knopjes ooit weer uit zouden komen. Nu mocht hij even uitrusten van het harde werken. Hij was klaar voor de herfst. Fijne herfst, Boom!

Geen opmerkingen: